Peuterhof "Windekind"

 

 

 

Ontdek de wereld bij Peuterhof Windekind
In de peuterleeftijd zetten kinderen hun eerste stapjes op weg naar zelfstandigheid. Zij worden nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en naar leeftijdgenootjes om mee te spelen. Voor de peuter valt er dan veel te ontdekken. Peuterhof Windekind biedt de 2- en 3- jarige, als aanvulling op de gezinssituatie, een veilige omgeving om de wereld te leren kennen.

Een ochtend bij Peuterhof Windekind; een verrijking voor je kind
In de ochtendkring zingen we samen met papa of mama en begroeten we elkaar. Iedere peuter wordt gezien, gehoord en warm ontvangen. Hierna is er ruimte voor gezamenlijke spelletjes en vrij spelen. In het vrije spel ontwikkelt de peuter zich sociaal en emotioneel. Niet alleen verwerkt hij hierin al zijn belevenissen, hij oefent zo ook het omgaan met anderen en de wereld. Wij begeleiden waar nodig. 

Door het aanbieden van allerlei activiteiten spreken wij de voor de peuter belangrijke zintuigen tastzin, levenszin, bewegingszin en evenwichtszin aan. Zo schilderen en knutselen we bijvoorbeeld of kneden het deeg voor ons zelfgebakken brood. De peuters beleven plezier aan de vele liedjes, handspelletjes, verhalen en tafelspelen, wat tegelijk de taalontwikkeling ondersteunt.

Leven met de natuur en het ritme van de seizoenen is bij ons belangrijk. We zaaien, planten en bewonderen met de kinderen al wat leeft in onze peutertuin. En natuurlijk spelen we vrijwel elke ochtend buiten.

 

Onze speelruimte en speelgoed
Onze speelruimte is omhullend en huiselijk. Dit wekt vertrouwen en biedt geborgenheid. De ruimte geeft de peuter de gelegenheid om al spelend het dagelijks leven na te bootsen, wat belangrijk is in deze fase. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen en bijenwas, die een positieve invloed hebben op de zintuigen. Ook is het speelgoed zo min mogelijk voorgevormd, zodat het de fantasie prikkelt en de creativiteit stimuleert.

Het ritme van de dag en van het jaar
Ritme en herhaling geeft het jonge kind een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Een ochtend spelen bij Peuterhof Windekind volgt dan ook een ritme van spelen en rustmomenten als de (biologische) fruitmaaltijd, in de kring liedjes zingen of naar een verhaal luisteren.
Op het ritme van de mooie jaarfeesten laten wij ons meenemen door het jaar en ervaren zo dat ieder seizoen en ieder feest een eigen unieke waarde heeft. Meerdere jaarfeesten vieren wij samen met de ouders.

Antroposofische basis
We werken vanuit het antroposofisch mensbeeld. We gaan uit van de eigenheid van ieder kind: wie ben jij en wat heb jij van ons nodig om je te kunnen ontwikkelen?
Wij kiezen ons pedagogisch handelen bewust en werken vanuit aandacht, met een liefdevolle en warme benadering. De ontwikkeling van ieder kind volgen we goed en we bespreken deze met de ouders. Maar uiteraard kunnen vragen over pedagogie en opvoeding altijd gesteld worden.

 

Welkom
Wil je met je kind de sfeer proeven en ons bijzondere speelgoed proberen? Kom gerust een kijkje nemen. Peuterhof Windekind is dagelijks geopend van 8.35 tot 11.50 uur. Voor een afspraak met een van de pedagogisch medewerksters kun je 's morgens bellen op 035 7606930 Op skbnm.nl of bij onze planner, di/wo/do 035 6970075, kun je terecht voor informatie over plaatsing en inschrijving.

 

 

Als ouders gebruik maken van kinderopvang kunnen zij een tegemoetkoming krijgen in de kosten hiervan middels de kinderopvangtoeslag. In bepaalde situaties kunnen ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag -tijdelijk-  financieel ondersteund worden door de gemeente, omdat kinderen zo een stevige basis kunnen krijgen voor een goede start op de basisschool of het in het belang van het kind of het gezin is dat het kind naar de kinderopvang gaat. Per 1 augustus zijn de beleidsregels hiervoor geactualiseerd. Voor meer informatie zie de website van de gemeente.


https://www.gooisemeren.nl