Nieuws

17 januari 2022

hoe zit het nu ook alweer met de quarantaine regels


Hoe zit het nu met de quarantaine regels?

update 19 januari 2021

 

Je bent zelf positief getest op Covid:
Vanaf het moment dat de klachten zijn begonnen, of vanaf het moment dat je positief getest bent (als je geen klachten hebt gehad), moet je minimaal zeven dagen in quarantaine en 24 uur klachtenvrij zijn voordat je naar school komt.
Klachtenvrij betekent dat je geen koorts of keelpijn meer hebt, niet meer hoest en/of niest.

 

Je broertje, zusje, vader of moeder is positief getest op Covid
Dan moet je tien dagen in quarantaine vanaf het moment dat de klachten bij het gezinslid zijn begonnen (of vanaf de dag van de test wanneer er geen klachten waren)

Aan het eind van de vijfde dag, kun je dan een zelftest doen. Wanneer deze negatief is mag je weer naar school. Dit is dan de zesde dag.
Wanneer je niet wilt testen duurt de quarantaine tien dagen. De elfde dag kom je dan weer naar school
- Je hoeft niet in quarantaine als je binnen 8 weken zelf Covid hebt gehad. De eerste ziektedag (of de dag van de testuitslag) telt als startdatum van het berekenen van de acht weken.

-Volwassenen die meer dan een week geleden geboosterd zijn hoeven ook niet in quarantaine. Je moet wel in quarantaine als je alleen bent gevaccinneerd.

 

6 of 7 kinderen uit de klas zijn in dezelfde week positief getest op corona. (25%)
De kinderen van de klas moeten dan tien dagen in quarantaine, vanaf het moment dat de klas voor het laatst bij elkaar was. Wanneer de leerkracht niet ziek is, wordt er thuisonderwijs gegeven. Online staan er per dag opdrachten klaar. De eerste dag NA het begin van de quarantaine kan er werk voor thuis worden opgehaald. Aan het eind van de vijfde dag, kun je een zelftest doen. Wanneer deze negatief is mag je weer naar school. Dit is dan de zesde dag. Deze kinderen krijgen dan dezelfde opdrachten als de kinderen die thuis blijven, zodat de kinderen thuis en op school hetzelfde werk doen.

Vergeet niet je spullen mee te nemen als je weer naar school komt.