Jaarfeesten

Op dinsdag 29 september vieren we het Michaelsfeest.

Het feest wordt in de kleuterklassen en de klassen 1 t/m 6 op andere wijze gevierd.

 

In de kleuterklassen vieren we vooral het oogstfeest en in de klassen 1 t/m 6 worden tal van moedsbeproevingen gedaan en wordt er een heuse draak verslagen.

De schooltijden blijven ongewijzigd.

 

Achtergrond-informatie over het feest vindt u hier

 

De kleuterklassen


De hemelpoort zal open gaan
Sint Michaël zie ik daar staan

Gij sterke held U volgen wij
En waar wij gaan sta gij ons bij
 
Michaël, van hem kreeg onze school haar naam. Michaël helpt ons over
de drempel van de herfst heen. Helpt ons de ommekeer van buiten naar binnen door te maken. En dan kunnen we op weg naar dat kleine lichtje van Sint Maarten.

Op dinsdag 29 september vieren we het Michaëlsfeest.
(De schooltijden zijn als alle andere dagen)

Voor de kleuters is het Michaëlsfeest vooral een oogstfeest: kastanjes, eikels, en noten worden verzameld, appels geplukt en geraapt waar we een lange tijd appelmoes van kunnen maken. De oogst van een lange warme zomer. En misschien is er ook wel ergens een reuze pompoen gegroeid, die we kunnen bewaren tot Sint Maarten?

We vieren dit feest met de kinderen in de klas en op de hei. Hier en daar zijn helpende handen nodig. Fijn als ouders zich melden bij de juf als ze willen helpen. Na het vrije spel gaan we met de kleuters naar de hei. Daar gaan we onze “zwierezwaaiers” proberen die we in de klas hebben gemaakt.

Als we terugkomen in de klas, staat er een prachtige herfst-eettafel klaar.
Dan eten we ons zelfgebakken “zonnebrood”, vruchten van de oogst van de lange zomer en de zelfgemaakte appel-moes.
Zouden jullie op maandag 28 of  september fruit aan de kinderen mee willen geven. Ook mogen de kinderen mooie herfst-dingen mee naar school nemen voor onze tafel en om de klas mee te versieren, zoals kastanjes, eikels, noten. Oost-Indische kers enz.. Ook takken
met besjes en najaarsbloemen staan mooi in een vaas op tafel.
Alvast hartelijke dank.
 
Met vriendelijke groet,
De kleuterjuffies,
Lisette, Astrid, Marit, Bea en Irma.

 

Klas 1 t/m 6

Ook dit jaar vieren de klassen 1 t/m 6  op dinsdag 29 september, het Michaelsfeest weer heerlijk op de heide.
 
Op dinsdag 29 september gaan we om kwart voor 10 met zijn allen op pad. We hebben alle klassen door elkaar gehusseld zodat er 12 groepjes van 12 kinderen van alle leeftijden ontstaan. Onder begeleiding van een ouder verspreiden de groepjes zich over de heide. Daar staan de zesdeklassers hen al op te wachten. Zij hebben met kleine groepjes een spel georganiseerd en zullen dat zelf aan hun schoolgenootjes uitleggen en het spel begeleiden. 

Na een uur hebben de kinderen zes spelletjes van het parcours gedaan. Dan gaat de bel en verzamelen we ons in een grote kring. Al zingende proberen we de draak te verleiden om bij ons op bezoek te komen. Uit elke klas is een Joris gekozen die mag proberen om de draak te verslaan. 

Als alle klassen de draak op de knieën hebben gebracht, keren we moe maar voldaan terug naar onze klassen. Daar hopen we nog een heerlijk drakenbrood te eten. 

NB 1. Om dit feest te kunnen vieren zijn we op zoek naar ouders die een groepje willen begeleiden. Op woensdag verschijnt er een intekenlijst op de site. Het is ook mogelijk om met de hand je naam in te vullen op een lijst die op het plein klaar staat. 

NB 2. Normaal gesproken mogen ouders komen kijken naar de strijd tussen de Jorissen en de draak. Dit jaar doen we dat niet in verband met de Corona maatregelen. Ouders die een groepje hebben begeleid mogen uiteraard wel blijven, zolang ze de voorschriften voor veiligheid in acht nemen.